Културни дневник

Пројекцијом филма "Земља меда", 9. априла у Комбанк дворани почиње Фестивал европског дугометражног документарног филма "Седам величанствених". Тим поводом гости Културног дневника су директори фестивала Светлана и Зоран Поповић.

У Културном дневнику представљамо изложбу Косаре Бокшан са радовима насталим током седамдесетих година прошлог века. Такође, и циклус снимака позоришних представа Југословенског драмског позоришта у Музеју позоришне уметности. У емисији говоримо о концерту Гидона Кремера са оркестром Кремерата балтика у Коларчевој задужбини, и промоцији књиге "Јасеновац" др Иве Голдштајна у Центру за културну деконтаминацију. Хрватски редитељ Винко Брешан, поводом премијере комедије "Која је ово држава" снимљене у српско-хрватској копродукцији, говори за Културни дневник. Водимо вас у Санкт Петербург у Маријински театар на балет  "Црвена врата", који је инспирисан музиком Ролингстонса.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Горан Томић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]