Ово је Србија

Како ће произвођачи јабука у белоцркванском крају завршити овогодишњу сезону када је пролећни мраз уништио већину јабука. Шта кажу воћари, а шта препоручује струка? На терену је Маша Ивков.

У Краљеву се, после две и по деценије, настављају радови на водосистему Лопатница у који ће бити уложено око 17,5 милиона евра. Уз средства краљевачког Водовода, новац је обезбеђен из државне и локалне касе.

Кад хоби постане посао у причи Чачанке Марије Лукић. Завршила је ваздухопловство на Машинском факултету, али се бави дизајнирањем и репарацијом намештаја. Старим витринама, столицама и другим комадима намештаја даје лични печат и потпуно нови изглед.

На трећем градском маратону у Јагодини учествовале су и две особе са инвалидитетом. Маратонску трасу прешли су уз помоћ својих пријатеља. О њиховој храбрости и упорности више у причи Драгана Марковића.

Да ли се бокс враћа у Прокупље? Град ће бити домаћин сениорског првенства државе у боксу. Истраживали смо да ли млади боксери могу досећи висину некадашњих шампиона?

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредница емисије: Љиљана Ивановић и Драгана Живојновић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]