Златна идеја

У новој епизоди серијала "Златна идеја" упознајемо Вас са креативним радним просторима, дигиталним номадима, као и еколошком производњом и социјалним педузетништвом. Иновативност није увек везана за технологију, већ додатну вредност производа или услуге.

Упознали смо Нану Раденковић, једану од суоснивача првог креативног Хаб-а у Београду - Нова искра. Који данас послује на две локације у Савамали и центру Земуна.

Такође и иновативно решење у области некретнина City Еxpert, који је настао када су двојица оснивача имали проблем са агнецијом за изнајмљивање станова и одлучили да реше тај проблем.

Разговарали смо и са Иванком Миленковић, власницом и директорком Еко фунги фабрике, која се у основи бави производњом и прерадом јестивих гљива.

Наша саговроница била је и Иванка Стаменовић - један од оснивача првог еколошко-социјног предузећа, за производњу еколошких торби.

Владимир Шијаковић је више од двадесет година радио у свету финасија, банкарства и инвестиционог банкарства, али су га информационе технологије занимале, посебно са аспекта апликација за мобилне телефоне. Тако је и настала апликација вози, за помоћ на путевима.

Уредница емисије: Тамара Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар