Ово је Србија

И ове, као и прошле године, војвођанска Влада обезбедила је стипендије за сто студента чији су родитељи избегли или расељени са простора бивше Југославије. Ко су стипендисти, колико покрајина рачуна на њих у будућности?

Чачак је познат и као град лидер у малом предузетништву. Око хиљаду фирми отишло је корак даље у пословању! Удружиле су се и тиме вишечланим породицама омогућиле куповину са попустом.

У вршачкој болници пацијенти морају да доносе санитетски материјал, а обављају се само најхитније операције. Како намирити дугове и нормализовати рад?

Учитељица Марија Стошић из Богутовца код Краљева јединствена је по томе што се бави и дигиталном и онлајн едукацијом деце, родитеља, васпитача и својих колега. Представљала је Србију на Међународној конференцији о технологијама у Валенсији.

На Државном универзитету у Новом Пазару у току је Међународно такмичење "Градимо мостове знања", на коме учествују студенти 12 универзитета из земље и окружења. Академци се такмиче у изради макета мостова од шпагета. Према правилима такмичења, побеђује екипа чији мост од шпагета издржи највеће оптерећење.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Љиљана Ивановић и Гордана Петровић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]