Око специјал: Двадесет година од Нато агресије

До вечери 24. марта 1999. године већина грађана тадашње Савезне републике Југославије веровала је да ће политичари, као и много пута до тада, направити договор у последњем тренутку. Али уместо да се на вечерњим вестима објави споразум, огласиле су се детонације и сирене, које ће грађани у целој земљи слушати наредних 78 дана.

Да ли је бомбардовање СРЈ било неизбежно, да ли је криза тек тада ескалирала, шта је био „Милосрдни анђео", а шта „Одлучни удар", ко су били стварни хероји и колико се лицемерја крије иза израза „колатерална штета", како се на највећи ратни сукоб у Европи после Другог светског рата гледа двадесет година касније, то је тема специјалног издања емисије Око које се емитује у недељу 24. Априла у 17 сати на Првом програму РТС-а.

У емисији учествују др Душан Пророковић, научни сарадник Института за међународну политику и привреду, Мирослав Лазански, новинар Политике, др Владимир Цветковић, професор Факултета безбедности Универзитета у Београду, др Борис Кривокапић, професор Пословног и правног факултета универзитета „Унион - Никола Тесла" и др Милош Хрњаз, доцент на Факултету политичких наука у Београду..

Емисију воде Зоран Станојевић и Горислав Папић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 24. мар 2019, 18:24) - Biljana [нерегистровани]

Odlicna emisija

Odlicni novinari, voditelji, gosti takodje.Vrlo dobro vodjena emisija, zanimljiva mišljenja.Sećanja tuzna.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]