Oво је Србија

Светски дан вода обележава се у једанаест градова широм Србије: Београду, Суботици, Зрењанину, Новом Саду, Шапцу, Вршцу, Новој Пазови, Петровцу на Млави, Пироту и Нишу. Најчистију воду пију грађани који живе у јужној и источној Србији, а они у Војводини двапут морају да размисле пре него што наточе "чесмовачу".

Према најновијим подацима Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", прошле године најчистију воду пили су грађани у региону источне и јужне Србије, док најлошију воду пију у Војводини. Највећи проценат неисправних узорака је био у Средњобанатској области (99,3 одсто), затим Севернобанатској (93,7 одсто), а најмањи у Јабланичкој и Рашкој области, где је вода потпуно чиста.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је награду за хуманитарност коју додељује магазин Diplomacy & Commerce, док је фондација која носи његово име добитник награде за фондацију године. Ђоковић је у писму захвалнице навео да утицај који има у свету користи да помогне онима којима је помоћ најпотребнија - деци.

На Копаонику тренутно има 67 центиметара снега. Скијаша и бордера је, као и обично у марту, око три хиљаде. Њима су на располагању све стазе и жичаре, као и пратећи садржаји - боб на шинама, зип лајн, вожња моторним санкама и панорамско разгледање планине.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Весна Манojловић и Ивана Миљковић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар