С Тамаром у акцији

Помоћ за породицу Шљивић, Село Стрижа, Параћин

Милорад Шљивић (37) је имао веома тешко детињство. Мајка га је напустила јер је отац био веома проблематичан (на крају је завршио и у затвору). Одгајили су га баба и деда у њиховој кући а већ са 14 година почео је да ради. Надничио је скоро свима у селу. Када је наследио породичну кућу, уштедео је и саградио купатило. Супругу Јелену (30) упознао је у Параћину, венчали су се и добили ћерке Уну (6) и Мину (4).

Деци и жени Милорад пружа сву љубав коју он као дете није осетио. Добио је стално запослење али после посла и даље надничи - очитава струју за ЕПС, чисти дворишта, припрема огрев за велики број домаћинстава. Јелена одржава домаћинство и брине о деци.

Породица Шљивић, има веома мало намештаја, кров куће је прокишњавао на неколико места, а због лоше повезаности просторија - сви спавају у једној соби, која има шпорет на чврсто гориво, који може да греје само једну просторију.

Уз помоћ локалне самоуправе, Јавног комуналног предузећа и неколико приватних грађевинских фирми који су сами понуди своју помоћ, Тамара је успела потпуно да промени изглед оронуле, старе и нефункционалне куће породице Шљивић. Уз помоћ екипе тесара, сређен је кров, саграђена је надстрешница изнад купатила и тиме је потпуно решен проблем влаге, урађена је фасада, направљена нова канализација и септичка јама, сређена ограда и комплетна окућница. Александар је архитектонски направио функционалан распоред просторија у кући и потпуно променио кућу изнутра.

Уз дивне грађевинске радове, Тамара гледаоце води до Сисевачке бање, кањона реке Градац, дивних природних лепота општине Параћин. Али, видећете причу о најтрофејнијем падобранском брачном пару у овом делу Европе, који је отворио једину професиналну радионицу за израду падобрана у овом делу европе, а Тамара је морала да докаже своју храброст скакањем из авиона са 3000 метара.

Све то ћете моћи да видите у новој епизоди емисије "С Тамаром у акцији" која је програму 29. марта са почетком у 21 час, на Првом програму Јавног сервиса Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар