Златна идеја за развој ваљевског краја

У новој епизоди серијала "Златна идеја" откривамо које су то идеје младих људи применљиве за развој ваљевског краја. Како се тим креативаца и љубитеља природе окупио око организовања музичког фестивала на планини Дивчибаре, шта је навело једног Београђанина да покрене производњу домаће хране у околини Ваљева, како подржати жене предузетнице на селу или развијати производњу органске козметике.

Упознали смо Павла Ђорђевића који је од малих ногу желео да буде у контакту са природом, а након студија уз помоћ родитеља купио је старо сеоско домаћинство и посветио се производњи органске хране Органела.

Сарадњу са Органелом, направиле су Јована и њена мама Андријана које имају радионицу "Кућа финих мириса" за производњу органских сапуна.

У ваљевском крају разговарали смо и са Милошем Гајићем, који се након студија туризма вратио у родни град са жељом да унапреди развој сеоског туризма и убрзо срео истомишљенике са којима је данас успешно послује кроз портал selo.rs.

Једна од учесница програма подршке жена у руралним срединама је и Бојана Томашевић, која је преузела бригу о сеоском домаћинству коју су започели њени бака и дека још 2008. године.

Под слоганом "Размрдај чула", трећу годину заредом млади ентузијасти из Ваљева организовали су Mountain music fest управо на прелепој висоравни Дивчибаре.

Преко 3.000 људи током једнодневног програма уживало је у музичко-планинском фестивалу кроз спој квалитетне музике и авантуре у природи за целу породицу.

Уредница: Тамара Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар