Јутарњи програм

То што је Европска комисија обезбедила бољи приступ информацијама Агенцији за безбедност хране, омогућила додатне студије и веће учешће научника, да ли вас смирује или забрињава? Сва питања о храни данас, свела су се на једно, да ли је безбедна? Ревизију Закона о храни спрема Европа, а о томе какаве измене прописа у вези са тим ми предлажемо, разговарамо са Браниславом Недимовићем, министром пољопривреде.

Знамо ли како да се понашамо према сопственом љубимцу? Животиње које примимо у свој дом нису тек живе играчке. Знамо ли шта све подразумева одговорно власништво кућних љубимаца...?

Између Србије и Велике Британије постоје врло развијени дипломатски односи који постоје готово два века. Од тада до данас српско-британски економски односи пролазили су кроз различите фазе. Укупна спољнотрговинска размена сада је већа од 500 милиона евра. Шта увозимо а шта извозимо, које су највеће Британске компаније у Србији и да ли ће нешто променити предстојећи Брегзит када је реч о економској сарадњи?

Такмичење "Global Teacher Prize" постоји већ пет година, проналази најбоље едукаторе и указује на то да је њихова професија једна од најважнијих у свакој земљи. Гости Јутарњег програма су два представника Србије Жељана Радојичић Лукић, из Мионице, која ради у школи у Горњој Топлици и Бошко Петровић из Параћина.

Март се у свету обележава као месец франкофоније. Посвећен је француском језику и сарадњи земаља у којима се говори и учи тај језик. И у Србији франкофоне амбасаде реализују богат програм. Гости Јутарњег програма су Жан Батист Кизен, ректор Француског института, Милена Миловановић, која је била предсеница жрија за франкфону песму у Београду 2019.

водитељи: Сања Драгићевић Бабић, Душица Спасић
уредник: Вањица Ратковић, Душко Николић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. мар 2019, 21:04) - Borko [нерегистровани]

Pohvala

Iskrene i tople pohvale ljubaznim i profesionalnim voditeljkama sa dušom. Zaista daju boju ovom jutarnjem programu.