С Тамаром у акцији

Седма сезона серијала "С Тамаром у акцији" почиње несвакидашњом причом породице Мирковић, из Рашке.

Супружници Горан и Сузана су прави примери како добри, вредни људи пуни љубави могу да буду срећни и да имају изузетно лепо васпитану и захвалну децу, без обзира на недаће које су их задесиле.

Горан је столар, трећа генерација, и од свог вредног рада, уштедео је да купи плац у приградском насељу Рашке, Настасичком пољу. Тамо је направио привремену кућицу и сав новац уложио у радионицу и машине од којих је мислио да заради новац како би саградио праву породичну кућу.

Пре десет година, десила им се велика несрећа - изгорела им је и радионица и привремени објекат. Зато је породица неко време морала да живи подстанарским животом у Рашкој. Горан је мукотрпно радио пар година и успео је да поново, на истом плацу сагради радионицу и привремени објекат за живот петочлане породице. За столарске алате и машине се сналази - сам их прави јер нема довољно новца, па ради и као тесар и као столар.

Породица Мирковић живи у 25 квадрата, у којима су смештена мала кухиња и две собице за спавање.

Најстарији син Лазар (16), похађа пољопривредну школу у Лешку на северу Косова, са великим успехом на породичном имању гаји педигрирану живину и фазане које продаје у Новом Пазару. Средњи син Немања (14) је смислио је свој "оригами" и прави необичне предмете од папира које продаје путем Интернета. Најмлађи син Лука (10) је прави спортиста, тренира фудбал, воли штуле које му је направио отац - уме да игра фудбал и на штулама! Мајка Сузана плете чарапе, капе, шалове и то продаје.

Акција посвећена унапређењу породичног дома породице Мирковић, коју ћете гледати у првој епизоди седме ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији", највећи је грађевински подухват са којим су се до сада сусрели ауторка Тамара Грујић и њена екипа мајстора.

Најпре је требало проширити/удвостручити квадратуру животног простора, који је требало да се надовеже на постојећу радионицу, зидану од чврстог материјала.

Тамари су у овом подухвату помогли општина Рашка и грађевинска фирма "In fashion". Направљени су нови темељи, објекат је озидан и целокупна квадратура нове куће и радионице стављена под велики заједнички кров.

Мајсторима су све време помагали отац породице, Горан и његови синови. Уведена је вода, направљена канализација и урађена фасада (ти радови су трајали пуних пет недеља). Онда су "на сцену" ступили Тамарини мајстори који су за пет дана комплетно уредили ентеријер, с обзиром да су у унутрашњости куће били само озидани, "голи" зидови...

Чланови породице су сво време помагали мајсторима а деца су се највише дружила са Тамаром. Лука и Немања Мирковић су на снимање емисије довели и своје другаре из школе - заједно су помагали да се среди двориште породице Мирковић.

Шеснаестогодишњи Лазар Мирковић је водио ауторку серијала и у своју средњу школу у Лешку. Тамо је њен тим био пре четири године, када су помагали чувеном дечаку Срећку Јаћимовићу, који је ишао у исту средњу школу (у селу Гулије, живео је са болесним родитељима и дедом). Екипа је искористила прилику да се сретне са Срећком, да виде како живи, четири године после снимања емисије.

У овој епизоди подсетићемо се и лепота Копаоника, сазнати више о раду Горске службе спасавања, видети манастир Градац, Градачку бању а чућете и интересантну причу манастира Старе и Нове Павлице.

Нова, седма ТВ сезона серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији" почиње у петак 15. марта на Првом програму Јавног сервиса Србије, у 21 час.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 10. мај 2019, 22:11) - Nada Lukac [нерегистровани]

Zahvalnost

Zaista, u svoje ime i ime mojih prijatelja,u ime svih porodica kojima ste pomogli od srca veliko hvala,puno puta ste mi izmamili suze,divna akcija,divna emisija,divna ekipa,hvala svim sponzorima na humanosti i nesebicnom darivanju,zelim vam svu srecu i da jos dugo dugo trajete,neizmerno hvala s postovanjem Nada Lukac

(среда, 08. мај 2019, 11:25) - anonymouMiras [нерегистровани]

Radna Akcija Poštovana Tamara molim

Da li možeš da mi pomogneš pošto sam podstanar sa četvoro dece bez supruga plaćam 50 evra nisam u mogućnosti da napravim kupatilo i jednu sobu nemam sredstava da završim inače bolesna sam operisala srce i dva moždana

(петак, 15. мар 2019, 11:39) - Ivana [нерегистровани]

radna akcija

Nek je sa srecom nova sezona i gledacemo prva epizoda.