Беовизија 2019, друго полуфинално вече

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2019, ове године имаће три такмичарске вечери. Друго полуфинале на програму је 28. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 03. марта. Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Тел Авиву, селекциона комисија је у конкуренцији од 76 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2019". У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2019". Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 64. по реду избору за најбољу песму Европе.

Овогодишња Беовизија имаће шест водитеља. РТС-ов тандем Драгана Косјерина и Ана Бабић ове године ће гледаоце кроз такмичарске вечери из највећег студија РТС-а водити уз помоћ глумачког двојца - Иван Михаиловић и Небојша Миловановић. Из Студија 9, који ће у данима фестивала постати green room, укључиваће се Кристина Раденковић и Бојана Марковић.

Водитељски пар 28. фебруара биће Ана Бабић и Небојша Миловановић, а редослед извођења композиција друге полуфиналне вечери је следећи:

1. Љубимо се - САЊА РИО
2. Будим те - МАЈДАН
3. Чудо - ГОГА СТАНИЋ
4. Луташ - АНА ПОПОВИЋ
5. Раднички син - ЛОРД
6. Круна - НЕВЕНА БОЖОВИЋ
7. Боје - ЏИПСИКОРД
8. Викторија - ЈАНА
9. Погледај у небо - ЛАНА И АЛДО
10. Нема суза - ЏЕНАН ЛОНЧАРЕВИЋ
11. Твоје очи - ТИНА И ЛОЛА АМВОН
12. Речи нису довољне - ТАМАРА МИЛАНОВИЋ

Ревијални гости друге полуфиналне вечери су: Сања Илић и Балканика, Јелена Томашевић, Леа Сирк, Калиопи, Лака и Мирела, и Емилија Кокић из југословенске групе Рива, која је 1989. победила на Евровизији.

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за Песму Евровизије.

Беовизија 2019 - 27. и 28. фебруар, 3. март, 21.00, РТС 1 и РТС Планета

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 28. феб 2019, 22:32) - anonymous [нерегистровани]

Dženan

Menjaj koreografiju!!! Pesma nezaboravna.