Око магазин: Ласло Ђере, тихи херој са севера Бачке

Шта у Сенти кажу какав је тип тај њихов Лацика а шта мисле тениски стручњаци који су му домети и да ли може боље и од тренутне 37. позиције на свету?

Ласло Ђере, први је српски тенисер после Новака Ђоковића који је освојио АТП турнир из категорије 500. Овај велики успех млади Сенћанин постигао је у Рију а након победе у финалу говором је расплакао публику. Шта у Сенти кажу какав је тип тај њихов Лацика а шта кажу тениски стручњаци који су му домети, да ли може и боље од тренутне 37. позиције на свету?

Натали Лоазо, француска министарка задужена за европске интеграције сматра се особом од поверења председника Макрона. У Београд је донела не баш лепе вести кад је реч о области која је њен ресор. Уз пригодне речи да Србија у сваком смислу јесте део Европе рекла је и да је садашнеј стање Европске уније такво да новог придруживања неће бити. О томе и о актуелним српско француским односима Натали Лоазо говори за Око магазин.

Његови непријатељи би рекли да је и он близак председнику Макрону. Уосталом, француски председник га је одликовао легијом части. Његови фанови кажу да је тренутно најбољи светски писац и да са политиком има везе утолико што је сваки његов роман пророчански. У најновијем роману Серотонин предвидео је француску сељачку буну односне "жуте прслуке". Српски превод
Серотонина, као трећи у свету појавиће се у петак а он не би био контроверзан да није одбио да књигу промовише у Шведској и Немачкој али у јуну долази у Србију. На његов нико не зна који рођендан прича о Мишелу Уелбеку и његовом новом роману.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]