Беовизија 2019, прво полуфинално вече

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2019, ове године имаће три такмичарске вечери. Прво и друго полуфинале на програму су 27. и 28. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 03. марта. Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Тел Авиву, селекциона комисија је у конкуренцији од 76 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2019". У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2019". Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 64. по реду избору за најбољу песму Европе.

Овогодишња Беовизија имаће шест водитеља. РТС-ов тандем Драгана Косјерина и Ана Бабић ове године ће гледаоце кроз такмичарске вечери из највећег студија РТС-а водити уз помоћ глумачког двојца - Иван Михаиловић и Небојша Миловановић. Из Студија 9, који ће у данима фестивала постати green room, укључиваће се Кристина Раденковић и Бојана Марковић.

Водитељски пар 27. фебруара биће Драгана Косјерина и Иван Михаиловић, а редослед извођења композиција прве полуфиналне вечери је следећи:

1. Зашто да се не деси - ФАНКД АП
2. Туго - АЛЕКСАНДРА СЕКУЛИЋ
3. Вода и пламен - ОСВАЈАЧИ
4. 7 - ДУЊА ВУЈАДИНОВИЋ
5. До 100 - МР. ДОО
6. Да ли чујеш мој глас - САШКА ЈАНКС
7. Бела - ИВАН КУРТИЋ
8. Аритмија - СОФИЈА ПЕРИЋ
9. Још ти чујем глас - СНЕЖАНА БЕРИЋ - ЕКСТРА НЕНА
10. Само лагано - ЕЛЕОНОРА
11. Моја бол - ВОНДЕР СТРИНГС И ИВАНА ВЛАДОВИЋ
12. Само без страха - НАТАША И УНА

Ревијални учесници прве полуфиналне вечери су Бојана Стаменов, Жак Хоудек, Сања Вучић и Кнез.

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за Песму Евровизије.

Беовизија 2019 - 27. и 28. фебруар, 3. март, 21.00, РТС 1 и РТС Планета

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 27. феб 2019, 19:08) - stokholm [нерегистровани]

Beovizija

Napokon :) Sa srecom momci i devojke i Srbijo <3