Златна идеја

У новој епизоди серијала "Златна идеја" откривамо зашто је Зрењанин један од лидера у области ИТ технологија и дуалног образовања. Како је некада љубав најјачи мотор за покретање сопственог бизниса и како се развија породично пословање уз праћење савремених трендова.

На иницијативу ИСТ кластера Зрењанин, градске управе и ИТ компанија покренута је иницијатива отварања нових ИТ смерова у електортехничкој школи на српском и мађарском језику.

Упознали смо и Вука и Ину, чија љубав није знала за границе, па се Ина преселила из Украјине и започела са Вуком сопствени бизнис у овом граду.

Значајно место за образовање младих и развој предузетништва јесте и Стартит центар у Зрењанину, место које пружа могућност коришћења заједничког простора за рад, што је од велике важности за оне који покрећу пословање како би могли да науче нешто од својих колега.

У Зрењанину смо пронашли и занимљиву причу о једној од старијих фотогафских радњи коју данас води Александар Станојев заједно са супругом, а која послује скоро 60 година.

Такође, неколико маркетриншких агенција одлично послује у Зрењанину радећи како за иностране, тако и за домаће брендове, а заједно чине ИТ кластер и начин свог пословања представили су у емисији Златна идеја.

Уредница: Тамара Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар