Oво је Србија

Да ли је вода из водовода на Златибору - планини која је једна од најпосећенијих туристичких атракција Србије - исправна за пиће.

У центру Ваљева постоје два паркинга, иза судова и иза филијале РФЗО. У лошем стању су, а већина возача их користи, јер су у плавој, зони која је јевтинија. Мада је било наговештаја да ће бар један бити реконструисан у овој години, изгледа да је Град одустао од тога, јер парцеле на којима су паркинзи имају више власника

Прошле године је у Панчеву рођено само 77 беба, тако да ће кад крену у школу за 7 година то бити два одељења мање. Општина помаже финансијски, али то очигледно није довољан подстицај рађању.

Захваљујући сарадњи шест музеја из Србије, на иницијативу Народног музеја из Зајечара, настала је изложба играчака „Мила моја" која је представила музејске експонате који су у различитим епохама били дечије играчке. Изложба је представљена Јагодинцима који су и сами донели део свог детињства у музеј.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]