Око: Како је Мадуро постао јужноамерички Слободан Милошевић?

Да ли у Венецуели данас ратују два светска блока и које су сличности а које разлике између Мадура данас и Милошевића пре 20 година

Двадесет година након што је Уго Чавез прогласио је Боливарску Републику Венецуелу на мосту који носи име Симона Боливара и спаја ову земљу са Колумбијом горе камиони а од великог левичарског таласа у Јужној Америци остале су још само три земље.

Једна од те три Венецуела живи вероватно најтеже дане у историји, скоро половина становника је већ напустило земљу, девет од десет људи који су остали су на ивици глади. Све је то због америчког империјализма каже председник Мадуро кога амерички државни функционери називају болесним тиранином. данас би у Боготи требало да се састану амерички потпредседник Мајк Пенс и лидер опозиције Хуан Гваидо.

Може ли Мадуто да се одупре Америци и најмоћнијим земљама Запада, да ли, заправо у Венецуели ратују два светска блока и које су сличности а које разлике са ситуацијом у Југославији 90тих година.

Гости:
Зоран Ћирјаковић, новинар , предавач на Факултету за медије и комуникације
Борислав Лалић, новинар, дугогодишњи дописник из Латинске Америке
Милан Мишић, новинар, некадашњи дописник из Америке

Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]