САТ: Колико су тачни брзиномери?

Тема данашње емисије САТ у највећој мери погађа све возаче у Србији. Иако законодавци знају да у техничком опису сваког радара за мерење брзине постоји дозвољена грешка, они то не признају и полиција кажњава возаче ако прекораче брзину само за један километар на час.

Зато је екипа емисије САТ одлучила да тестира брзиномере на новим и половним аутомобилима и сазна колико су заиста тачни и колико возачи могу да се ослоне на њих.

Видећете и која оштећења стакла могу да се санирају, а када морате да замените цео ветробран.

Боравили су и на београдском сајму туризма, где истражују да ли ће туристички аранжмани, због скупљег осигурања које агенције плаћају, морати да поскупе, али и где ће највећи број српских туриста летовати.

У рубрици "Представљамо" возили су нову тојоту "RAV4", а први пут ћете чути и практичне савете за вожњу хибрида.

Уредник и водитељ је Младен Алвировић.

Реприза емисије је петком у 14.00 на Другом програму.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 24. феб 2019, 20:40) - Dragan [нерегистровани]

Brzinomer

u Automobilu nije merni instrument! Svi merni instrumenti, Radari, Tahografi, Vage, Komparateri, Kantari itd podlezu kontroli i Bazdarenju! U Hrvatskom zakonu o saobracaju je to tacno definisano! Na brzinu izmerenu radarom se tolerisalo +-10% do 100kmh, preko 100 je bilo nesto manje. Bilo je isto i u Srbiji ali je neko taj deo vremenom izbrisao! Mozete proveriti na internetu! Pozdrav ekipi SaT-a!

САТ САТ

Аутор:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 30 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]