Ово је Србија

У Прњавор долази наш познати тенисер Новак Ђоковић где отвара једини вртић у селу, који је пун деце. Вртић је реконструисала и опремила Фондација Ђоковић средствима У вредности од 32,7 милиона динара.

Пољопривредна стручна служба у Ваљеву, дуго година сарађује са газдинствима, којима саветима помаже у производњи али и у конкурисању за подстицајна средства. Домаћинство Боже Дивнића које се бави сточарством, у ваљевском селу Беомузевић, пример је такве праксе.

Сијаринска бања, јединствена по гејзиру и 18 извора лековите воде бележи посету све више туриста. Општина Медвеђа планира изградњу Велнес центра чиме ће бања бити још привлачнија, али и детаљније уређење на основу конректних искустава бање у Словенији са којом су ступили у контакт и остварили сарадњу.

Завод за заштиту споменика културе у Крагујевцу поставља инфо табле на 15 локација у граду на местима где се налазе објекти који су утврђени за споменике културе или су се ту некада налазили. Прва табла биће постављена код Старе цркве код двора кнеза Милоша, у сусрет Сретењу.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Весна Манојловић и Гордана Петровић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар