Ово је Србија

Прокупље ускоро добија индустријску зону. Колико ће то значити за тамошње ппривреднике и има ли занитересованих инвеститора из иностранства, проверава Биљана Поповић.

Званична статистика каже да у више од хиљаду српских села не постоји ниједна продавница, па мештани до најближих трговина морају да пређу и неколико километара. Шта треба учинити да се та слика промени, истраживали су репортери из Чачка, Краљева и Зрењанина.

Скијашка стаза на бањској страни Гоча затворена је због техничких недостатака. Да би поново била доступна скијашима, потребно је улагање од стотину хиљада евра.

Све више младих интересује се за посао посластичара. Будуће мајсторе посластица школују у Лесковцу. Са будућим посастичарима разговарала је Светлана Панић Цонић.

Током зимских дана, у центру Ужица, окупља се група најстаријих мештана тог града. Тројица Ужичана, у осмој и деветој деценији, сваке вечери се окупљају на градском клизалишту. Више у причи Надежде Гавриловић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Гордана Петровић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]