Квадратура круга: Племенити људи, први специјал

17 година Квадратуре круга

 

Цео фебруар биће у знаку 17. рођендана Квадратуре круга. У првој од четири специјалне емисије, посвећене тој годишњици, подсетићемо вас на људе који су у тешким временима показали своју човечност, често ризикујући свој да би спасли туђи живот.

Један од њих је Горан Ченгић који је за време рата у Сарајеву бранио човека од нечовека и зато је страдао.

На листи племенитих људи је и Иванка Шућур из Храснице која у ратно време у Босни сваких седам дана давала крв како би добила "Каритасов" хуманитарни пакет у коме је било млеко у праху. Млеко јој је било потребно за напуштену бебу коју је одгајала, а коју је пронашла, после гранатирања, у близини зграде у којој је живела.

Међу људима које је уз херојство красило и чојство је и Амир Реко који је 25. јуна 1992. године одбио да изврши наређење више команде из Горажда и побије 45 Срба из села Бучје. Тај његов чин има још већу тежину када се зна да су три дана пре тога српски војници живу запалили Амирову мајку и још шест чланова његове фамилије.

У овој емисији упознаћете и Мила Јањића који је ризиковао свој живот да би спасао Рама Кадрића кога су Арканови војници, за време рата, били обесили у центру Сребренице.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. феб 2019, 09:49) - Staka Bogunović [нерегистровани]

Čovek...

Poštovani Branko, imala sam tu sreću da Te lično upoznam i da shvatim da ima još LJUDI!!! Hvala ti što postoje ovako divne emisije, što nas potsete na čojstvo i junaštvo,na obraz i karakter. Hvala Ti što postojiš...

(недеља, 03. феб 2019, 00:21) - Biljana [нерегистровани]

Hvala

Hvala Vam Branko za danasnju emisiju.Jako je dirljiva i isplakah se gledajuci sve te divne ljude koje ni najteze situacije nisu sprecile da pokazu svoje veliko srce.