С Тамаром у акцији

Ова епизода пете ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији" посвећена је акцији помоћи породици Перић која са петоро деце живи у Волују, општина Кучево.

Породица Перић је најсиромашнија ромска породица на општини Кучево. Слађан и Јасмина су у браку седамнаест година и без обзира на немаштину, одгајили су петоро дивне деце која су одлични ђаци.

На почетку брака, Перићи су живели у заједници са Слађановим оцем и тај период обоје памте као најтеже године брака. Mеђутим, Слађан је вредним радом на грађевини уштедео довољно новца да купи кућу у селу Волује, у близини Кучева. Иако се радило о старој кући од блата, без купатила, функционалне и квалитетне столарије, супружници су били задовољни јер су живели сами, нико их није малтретирао нити условљавао за основне животне потребе.

Седмочлана породица Перић издржава се од Слађанових дневница, социјалне помоћи и дечијег додатка. Деца Давид (13), Андријана (11), Анђела (9) добијају књиге и школски прибор, као и исхрану у школи од Месне заједнице. Заједно помажу мајци око свих кућних послова и чувају млађу сестру Катарину (5) и најмлађег брата Андрију (1).

Давид, Андријана и Анђа Перић вежбају чувени "волујски фолклор", који се изводи на штулама. Њихови другари, са којима усавршавају ову вештину су их и пријавили за акцију хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији".

Тим Тамаре Грујић је у селу Волује код Кучева имао још једну паклену недељу током акције за помоћ породици Перић - временски услови поново су отежавали рад... Уз драгоцену помоћ општине Кучево, јавно-комуналног предузећа из Кучева као и многих приватних предузетника (који су помогли и материјално и људством), екипа је успела да уведе воду у кућу, направи купатило и кухињу, среди, кров, окућницу, фасаду и уреди двориште.

Док су се одвијали велики грађевински подухвати на кући Перића, Тамара је успела да у друштву чланова ове породице, обиђе импресивне природне лепоте Звижда и Хомоља, пећине Церемошњу и Равништарку, да види како се испира злато на притокама Пека и сазна како се игра фолклор - на штулама... Уз помоћ многих културно-уметничких друштава тог краја, раскошно су дочаране вредности и поруке чувене манифестације "Хомољски мотиви". Посебан гост ове епизоде је једна од највећих звезда наше народне музике - Изворинка Милошевић, која је у њеном родном селу (Нересница), говорила о лепоти музике и обичаја Влаха у источној Србији.

Изузетно интересантна, шеста емисија пете сезоне серијала "С Тамаром у акцији", на програму је у петак, 20. априла са почетком у 21 час, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар