Културни дневник

Гост Културног дневника је пијанисткиња и композиторка Ирина Дечермић, добитница награде Музика класика за 2018. годину. Она је проглашена композитором године за примењену музику коју је урадила за телевизијску серију Корени у прудукцији РТС-а.

У Читаоници фонда књижевности Библиотеке града Београда, представљена је нова књига "Атлас псеудомитологије" Светислава Басаре.

У ЕУ инфо центру почео је 7. Фестивал европског филма у оквиру којег ће публика до 8. фебруара моћи да ужива у најновијим остварењима на тему културног наслеђа земаља Европе.

У дигиталном Студију 6 Радио Београда наступио је Биг Бенд РТС-а са познатим словеначким уметником, певачем и пијанистом, Урошем Перићем, који се сматра једним од најбољих интерпретатора музике Реја Чарлса.

У  Мађарском културном институту Collegium Hungaricum управник катедре за хунгарологију проф. др Марко Чудић одржао је предавање о преводима мађарског песника Миклоша Раднотија које је урадио наш Данило Киш на српски језик.

Најављено је 10. издање Миксер фестивал.

У Културном дневнику о римејку класика о уштогљеној дадиљи великог срца, филму "Повратак Мери Попинс" са Емили Блант у главној улози.

Водимо вас у Париз на традиционални Светосавски бал.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]