Око економије: Давос, центар елите

Прети ли свету нова економска криза и да ли ће људи постати робови технологије?

У Давосу се одржава светски економски форум. Као и претходних година, овај мали швајцарски град привукао је три хиљада учесника, међу којима је 75 светских лидера, између осталих и председник Србије.

Давос је центар елите и најбогатијих на свету. Испод "Чаробног брега" долазе власници и менаџери највећих светских корпорација и који заједно са политичким лидерима на формалним и неформалним састанцима практично кроје судбину света.

Као тема ове године наметнуло се питање - да ли свету прети нова економска криза, којег облика и којег интензитета. Такође, расправља се и о утицају које нове технологије имају на живот, пре свега, на четврту индустријску револуцију, али и о томе да ли ће људи постати њихови робови. Звучи парадоксално када најбогатији људи у Давосу из годину у годину разговарају о томе како да се смањи јаз између сиромашних и богатих.

Шта нам поручују "кројачи" света, да ли је Давос парадигма глобализације и шта је за Србију важно, нека су од питања за госте Ока економије.

То су главна и одговарна уредница Магазина Бизнис Радојка Николић, декан Факултета ФЕФА Небојша Савић и банкар Славко Царић. Из Давоса извештава репортер РТС-а Бојан Бркић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 13:45) - anonymous [нерегистровани]

Елита

Или јеси, или ниси - сам види!

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]