Око магазин: Годину дана без Оливера Ивановића

Како је некадашњи каратиста 1999. стицајем историјских околности ушао у политику, како се у тој политици сналазио и зашто никад није отишао са Косова?

Прошло је тачно годину дана без Оливера Ивановића. Ни на годишњицу највећег убиства у Србији у другој деценији 21. века не знамо много о томе. Овог 16. јануара његови пријатељи и политички савезници сећају се како је некадашњи каратиста 1999. стицајем историјских околности ушао у политику, како се у тој политици сналазио и зашто никад није отишао са Косова.

Одлазак новинара. Тако се тог јануара 2009. НИН опростио од човека чије је презиме било презиме професије. Богдан Тирнанић писао је 45 година за новине, поносио се једино чланством у Бифеу Атељеа 212 и Фудбалском клубу Црвена звезда. Цинично знао је да каже да су његова два највећа успеха у животу то што је видео голу Миљу Вујановић и живог Че Гевару. На десету годишњицу смрти подсећамо вас на великог новинара и једног од најзанимљивијих људи свог времена.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]