Досије 128

In Memoriam: Миодраг Радовановић Мргуд (1929-2019)

Поводом смрти великог српског глумца Миодрага Радовановића Радио-телевизија Србије, 16. јануара емитује телевизијски филм из властите продукције "Досије 128" у којем је Радовановић остварио једну од својих значајних улога за нашу кућу. Филм је снимљен 1998. године према сценарију Велимира Лукића и у режији Петра Цвејића.

Радња овог телевизијског филма смештена је у Београду, родном граду писца сценарија Велимира Лукића, шездесетих година прошлога века. Било је то време Савеза комуниста и партијске дисциплине у којем је слободно мишљење и слободно понашање појединаца представљало јерес.

Ово је драма о политичком обрачуну, о метаморфози високих интелектуалаца спремних да учине све не би ли се додворили власти и задржали своје привилегије. У исто време - ово је и једна љубавна прича која, у политичким околностима које је прате, бива злоупотребљена управо због оних добро познатих виших циљева.

Улоге тумаче: Јасмина Ранковић, Миодраг Радовановић, Војин Ћетковић, Миодраг Кривокапић, Драган Петровић, Небојша Илић, Иван Бекјарев, Горан Султановић, Мирко Влаховић и други.

Редитељ: Петар Цвејић

Сценариста: Велимир Лукић

Директор фотографије: Предраг Тодоровић

Сценограф: Јасна Драговић

Костимограф: Мирослава Чохаџић

Монтазер: Радомир Тодоровић

број коментара 0 Пошаљи коментар