Убиство с предумишљајем

Филм прати две љубавне приче у ратним временима Јелене Панић - Булике и њене бабе Јелене Љубосављевић одвојене периодом од 50 година мира.

Булика, радећи на књизи о својој баки према дневнику који јој је од ње остао, открива замршене љубавне односе између њене баке, предратне госпође и уображене лепотице Јелене и младог партизанског официра из провинције, Крсмана, али и сина њеног очуха, Јована.

У тек ослобођеном Београду у коме важе другачија правила хладна и отмена Јелена Љубосављевић покушава да се прилагоди новим приликама, ослањајући се на помоћ официра ОЗНА-е Крсмана Јакшића, сељака с Копаоника, који припада новој класи повлашћених.Јован је згрожен најездом "примитиваца" и љубоморан на Јеленину везу са Крсманом.

Булика у ратној 1992. среће младог рањеника из Мославине, Богдана Билогорца, који с нестрпљењем очекује своје оздрављење како би се вратио на ратиште.

Обе љубавне приче се завршавају трагедијом: Јован убија Крсмана, а затим и себе, Богдан гине на ратишту, а Булика одлази из земље.

Улоге: Небојша Глоговац, Бранка Катић, Ана Софреновић, Сергеј Трифуновић, Драган Мићановић...
Режија: Горчин Стојановић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 24. јан 2019, 16:27) - Наташа [нерегистровани]

С.Селенић- екранизација

Одлична екранизација...Савршено прожети епски,лирски и драмски елементи..Један од бољих који је снимљен 90 тих.