Златна идеја - технолошко гнездо Београда

"Златна идеја" је документарни серијал чији је циљ да се гледаоцима приближе инспиративне, мотивационе приче иноватора, предузетника и покретача старт-ап компанија који су стрпљиво градили своје снове, корак по корак. Упознаћете 60 предузетника, који ће кроз 12 епизода аудиторијуму поверити на који начин се стиже од успешне реализације "златних идеја".

Златна идеја је емисија о мотивационим причама предузетника који су стрпљиво градили своје снове, корак по корак. Кроз савремену документарну ТВ форму пратимо на који начин се стиже од реализације "златних" идеја наших предузетника.

У првој епизоди упознајемо вас са младим иноваторима и покретачима стартап компанија у Научно-технолошком парку Београд.

Управо кроз низ подстицајних програма које нуде град Београд, Фонд за иновациону делатност и Научно-технолошки парк Београд, многи тимови нашли су своје место у овом технолошком гнезду.

Победник Такмичења за најбољу бизнис идеју, Милан Трбојевић, препознао је потребе тржишта, посебно колега који започињу пословање за ефикасним књиговодственим решењима и осмислио апликацију "џепни књиговођа"

Ања Варничић, након постдипломских студија у области екологије у Хелсинкију, вратила се у Београд и запослила у својој струци. Убрзо је инспирисана начином на који Финска улаже у иновативно предузетништво решила да покрене сопствени бизнис и пријави се за такмичење и освоји средства за развој "паметне баште".

Pirate art био је треће пласирани тим на такмичењу за најбољу стартап идеју 2017. године од 20 тимова у финалу. Поред новчане награде освојили су простор, као и подршку Научно-технолошког парка Београд за разовј својих производа уз помоћ три-де штампе.

Јелена Рашић је завршила студије комуникологије и убрзо након факултета решила да се посвети маркетингу на друштвеним мрежама и самостално ради, помажући компанијама да комуницирају са својим клијентима и рекламирају на друштвеним мрежама.

Никола Крстић још као ученик Средње електротехничке школе "Никола Тесла" осмислио је производ, паметну рукавицу за слепе и слабовиде за учешће на Такмичењу "Предузетник у средњој". Иако се није пласирао међу најбоље, није одустао већ се наредне године пријавио за такмичење за најбољу бизнис идеју и освојио друго место са колегом Игорем Сужњевићем.

Серијал "Златна идеја" ауторке Тамаре Јаковљевић, подржали су Научно-технолошки парк Београд, Савет за запошљавање града Београда, Фондација за младе таленте града Београда, Центар за социјално предузетништво и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије. 

Уредник серијала: Тамара Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар