Културни дневник

Прослављени италијански редитељ Бернардо Бертолучи преминуо је јутрос у Риму у 78. години.

Барбарикум је поднаслов јубиларног, десетог издања фестивала Desire central station, у оквиру којег ће до 1. децембра бити изведено 19 представа.

На Фестивалу ауторског филма у суботу је одржана премијера филма Терет редитеља Огњена Главонића.

У оквиру 24. Фестивала ауторског филма организована је ретроспектива великог француског редитеља Жака Ривета, као и представљање књиге Жак Ривет: Текстови и разговори.

У Студентском културном центру одржан је концерт Ансамбла Метаморфозис, на коме су изведена дела српских композитора, од којих већина премијерно.

Трибина о животу и раду славног регионалног књижевника, драматурга, сценаристе, критичара и есејисте, поводом осамдесет година од рођења и пет година од смрти Мирка Kовача, одржана је у Установи културе Пароброд.

Стефан Миленковић, виолиниста са светском репутацијом, свирао је у суботу Брамсове сонате уз пратњу Рохана де Силве, пијанисте из Шри Ланке на сцени Kоларца.

Почео је Фестивал фотографије Визуализатор. Овај традиционални динамични културни догађај веома је значајан за развој фотографске сцене у Србији.

Поводом обележавања 20. годишњице бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије и погибије 16 радника наше куће, почело је снимање филма О животу и о смрти.

Нова биографија Едварда Горија бави се, између осталог, питањем због чега је толико велики број редитеља и књижевника очаран његовим чудноватим стилом.

Драматизација новеле Расло ми је бадем дрво Живојина Павловића, коју је написала и режира Милена Павловић Чучиловић - нови је подухват Београдског драмског позоришта. Тим поводом, она је гошћа Kултурног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Kултурни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Kултурни дневник реафирмише професију критичара. Гости Kултурног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Бранислав Бане Поповић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]