Ово је Србија

Ваљево конкурише за око шест милиона евра од планираних четрдесет милиона евра Европске инвестиционе банке и Канцеларије за јавна улагања. Како се Ваљево котира са својим пројектима, међу четрдесет локалних самоуправа која такође очекују средства.

Ученици Политехничке школе у Суботици припремају пројекат изградње летње кухиње за мигранте у суботичком мигрантском центру, у оквиру акције подршке фондације "Ана и Владе Дивац" локалним заједницама за сарадњу становништва и избеглица.

Град Шабац је од 27. маја до 3. јуна домаћин 38. Конвенције Федерације европских карневалских градова. Најављен је рекордан број представника земаља који ће у недељу у Великом парку засадити дрвеће, а потом ће присуствовати дефилеу учесника. Гости ће посетити манастир Каону, Авалу, Фрушку гору и Нови Сад са циљем да се упознају са туристичким потенцијалима Србије. Биће изабран и нови председник Федерације карневалских градова.

Златиборско село Јабланица је село које нема приславу. Зато, је обичај да на други дан Тројица, прођу крстоноше кроз село. Они пролазе на коњима и запрегама и ово је једно од ретких села које тај обичај чува од заборава.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије:  Весна Манојловић и Дане Илић
Водитељка: Зорана Коршош Николић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]