Јутарњи програм

Некада је у Војводини било више од 90 хиљада салаша.

После 1945. године власт није била благонаклона према салашарима, који су имали све што им је потребно за живот и који су, пре свега, били независни. Проценили су тако, они из власти, да им људи који производе храну, који имају бунар са водом и који имају раднике, нису баш по вољи. Резултат таквог расположење, било је нестајање салаша, тих малих предузећа. Међутим, опстали су неки салаши, прецизније њих 65 о којима у својој књизи пише Мирослав Божин.

Део нашег студија овог јутра претворићемо у молерску радионицу. Почела је сезона кречења. Колико кошта пролећно уредејње стана? Практични савети у студију за оне који желе да раде по принципу "сам свој мајстор".

Само неколико дана након премијерног приказивања, дечији филм "Злогоње" освојио је прву награду на ТИФФ Кидс фестивалу у Торонту, који је део једног од најзначајнијих филмских фестивала на свету. Гост Јутарњег програма је Рашко Миљковић, редитељ филма.

Уочи концерта у Хали спортова, гости Јутарњег програма су Марцус И Мартинус петнаестогодишњи близанци из Трофорса у Норвешкој. Пажњу су привукли победом на националном певачком такмичењу 2012, када су имали само 10 година. Од тада су објавили два студијска албума, неколико хит синглова и наступали пред препуним аренама широм нордијских земаља. Имају огроман број верних фанова широм Европе.

Уредник: Душко Николић
Водитељи: Драгана Косјерина, Далибор Жарић

број коментара 0 Пошаљи коментар