Реч на реч

Радио-телевизија Србије у сарадњи са CeSID-ом поводом избора за Градску скупштину Београда организује телевизијске дебате "Реч на реч".

Дебате ће бити емитоване уживо на Другом програму РТС-а од 21 сат 22, 23, 26. и 28. фебруара 2018. У свакој дебати учествоваће по шест листа које је прогласила ГИК Београда.

Понедељак, 26. фебруар:

- Александар Вучић - Зато што волимо Београд, 
- Ивица Дачић (СПС) - Драган Марковић Палма (ЈС), 
- Да ослободимо Београд (ДС, СДС, НОВА, ЗЕП), 
- др Војислав Шешељ (СРС), 
- Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују, 
- ЛДП Чедомир Јовановић.

Формат дебата је исти као и у претходним предизборним кампањама, 2012, 2014. и 2016. године. Услови за учеснике у дебатама су истоветни, разговара се на исте три теме: какву социјалну политику Београд треба да води, како видите развој градске инфраструктуре и на који начин бисте унапредили рад градских служби и администрације.

Сваки учесник дебате има три пута по један минут у оквиру једне теме да одговара на питања. Редослед одговарања биће одређен жребом непосредно пред почетак дебате. На крају дебате сваки учесник има по један минут за обраћање бирачима.

Сви учесници дебате имају равноправне услове и једнако време за дебатовање. Учесници стоје током дебате, за говорницом на којој се налази микрофон, чаша воде, папир и оловка.

Није дозвољено доносити било какав други материјал или реквизите у дебатни простор.

Учесници дебате не могу прекидати једни друге нити говорити ван времена које им је опредељено. Прихватањем учешћа у дебати листе прихватају и формат и правила дебате.

Модератор и уредник дебата је Зоран Станојевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Реч на реч Реч на реч

Аутор:
Зоран Станојевић

Емисија “Реч на реч” први пут је емитована 2012. године, у време тадашњих парламентарних избора. Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност. Од тада, ова емисија се наметнула као поуздана платформа за разматрање проблема који су се показали као најважнији у датим моментима. [ детаљније ]