Пет

Радио-телевизија Србије припремила је специјалан поклон за гледаоце у данима празника - прве епизоде домаћих серија које ће се емитовати у 2018. години. Једна од њих је крими-трилер "Пет", која ће се емитовати 1. јануара, од 20 часова на РТС 1

Пет младих жена су протагонисткиње ове серије са криминалистичким заплетом. Сплет околности, другарице из детињства, после много година споји у центру обрачуна криминалних кланова. Животи које су живеле пре тога и јесу их и нису припремили за оно сто ће им се дешавати.

Пре њих, са оне стране закона у неким лудим годинама иза нас, били су њихова браћа, очеви, момци, мужеви... Остале су без њих и када су поверовале да је то време прошло, догодило се нешто после чега више нису могле да бирају. Нису се за то спремале, не знају како да се понашају, али брига за децу, оданост пријатељству из детињства и женска интуиција од њих ће направити опасне и непредвидиве противнике које нико није очекивао на криминалној позорници. Готово као суперхероине, оне иако слабије знају како да победе.

У првој епизоди упознајемо Нину, Наталију, Александру, Катарину и Соњу. Проћи ће неко време док не схвате да не могу једна без друге, док се не појачају и ојачају и док не смисле начин како да победе. Ниједан мушкарац који ће им се придружити није обичан, јер на страну слабијег, у свету на који су оне кренуле, мало ко стаје.

Ову женску банду брижних мајки и сестара, оданих ћерки и супруга играју глумице Јелена Ђокић (Нину), Христина Поповић ( Наталију - Тили), Марија Каран (Александру), Гала Виденовић (Катарину) и Милена Радуловић (Соњу).

Са друге стране "Лигу изузетних џентлмена" представљаће, Јован Лоле Савић, Небојша Дугалић, Бојан Димитријевић, Никола Ђуричко, Жарко Лаушевић, Виктор Савић, Миодраг Драгичевић, Никола Којо, Марко Гиздавиц и Вук Ђукелић.

Играју још Светозар Цветковић, Марко Николић, Радован Вујовић, Игор Бенчина, Небојша Глоговац, Горица Поповић, Цвијета Месић, Рада Ђуричин, Ивана Поповић, Никола Ристановски, Славко Лабовић, Борис Пинговић, Небојша Кундачина, Драгана Варагић, Слободан Ћустић, Маја Шуша, Ненад Стојменовић, Нина Јанковић...

Серија је снимана од јула до децембра месеца 2017. на локацијама у Београду, Новом Саду, Панчеву, на планини Тари...

Прва једночасовна епизода емитоваће се 1. јануара у 20.00 часова на РТС-у у оквиру новогодишњег програма, а осталих 11 епизода у току 2018. године.

Серију је за РТС продуцирао Дејан Петровић - Intermedia network
Извршни продуцент: Драган Ђурковић - Vision Team
Сценаристи: Страхиња Радетић и Балша Ђого
Редитељ: Балша Ђого 
Директор фотографије: Владимир Илић
Костимографкиње: Драгица Лаушевић, Јана Захаријевић и Јелена Стефановић
Сценографкиње: Зорана Петров и Невена Мијушковић
Тонска обрада и избор музике: Александар Протић
Монтажер прве епизоде: Стеван Марић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 08. јан 2018, 21:16) - anonymous [нерегистровани]

PET

Serija je odlicna. Mnogo bolja gluma nego u "Ubice mog oca". Samo ne shvatam sta znaci emitovanje samo prve epozode. Ok, zagolicana nam je masta, probudjeno interesovanje, ali isto tako razvijen i negativan osecaj jer u sledecem terminu uprkos velikom iscekivanju nije prikazana naredna epizoda.

(понедељак, 01. јан 2018, 23:31) - Zeljana [нерегистровани]

Konacno nesto drugacije

Zanimljiv scenario, odlicna prva epizoda...U kojem terminu je iduca epizoda?