Културни дневник

Гост је мр Владимир Винкић, део тима који је у духу Ван Гога сликао дела за први дугометражни играни ручно сликани филм. Прича је фокусирана на изненадну смрт славног уметника и припремана је седам година. Премијера је била у Америци, а у Европи, до сада је приказан само у Холандији, премијера у Србији планирана је у децембру.

Изложба познатог костимографа Љиљане Петровић и Александра Костића под називом "Карго" отворена је у галерији "Дрина" у оквиру програма "Визуализатор".

На некадашњи југословенски празник, Дан републике, Марко Видојковић представио је нову књигу "Е баш вам хвала" чији ликови долазе из земаља бивше Југославије.

Исти датум одабран је и за премијеру представе "У чије име" у Народном позоришту у Нишу по тексту Александра Михаиловића, у режији Милана Караџића.

Трио "Анима" из Ниша обележава петнаест година посвећеног свирања српске музике широм Србије и Европе. Тим поводом постали су квартет и извели француску музику на месту где је све почело.

Нов циклус слика Димитрија Пецића под називом "Поглед кроз прозор" изложен је у галерији УЛУС-а.

Водимо вас у Рим на изложбу славног Ђованија Лоренца Бернинија. Поставком 76 мермерних скулптура обележава се двадесет година од рестаурације виле Боргезе, која се због енормне културне баштине назива и Музеј музеја.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]