Културни дневник

Гошћа Културног дневника је глумица Анита Манчић. Повод је премијера представе "Ајнштајнови снови'' у режији Слободана Унковског у којој у Југословенском драмском позоришту припрема једну од главних улога.

Поводом Ноћи архитектуре на Архитектонском факултету у Београду отворена је изложба архитектуре Централне Европе у оквиру које су приказани филмови  и одржана предавања уважених професора архитектуре.

Премијером лутка-филма "Јежева кућа'' отворен је 14. Европски фестивал анимираног филма "Балканима". Највећи београдски фестивал анимације са међународним реномеом и ове године доноси атрактивне и визуелно богате анимиране филмове.

Стрип изложбом "Живео Кавандоли" отворен је у Панчеву  фестивал "Нова 2017" посвећен најпознатијем анимираном лику осамдестих година прошлог века "Ла Линеи" и њеном творцу, италијанском аниматору Освалду Кавандолију.

У оквиру АртЛинк фестивала у Свечаној сали Скупштине града наступио је виолиниста Федор Рудин. На овом концерту са програмом француске музике свирао је у пратњи пијанисте Павла Крстића, студента Универзитета "Моцартеум" у Салцбургу и лауреата награде АртЛинк најперспективнији млади музички уметник 2016. године.

Прва велика изложба америчког уметника Жан Мишела Баскијата у Великој Британији отворена је у лондонском Барбикену.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Оливера Милошевић
Монтажер: Милина Тришић
Реализатор: Маја Мандић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]