Културни дневник

Кантаутор Марк Олсон вечерас ће у Дому омладине наступити пред београдском публиком. Амерички музичар некадашњи је оснивач, певач и гитариста чувеног алтернативног кантри бенда "Џејхоукс".

Лижија Фагундес Телес друга је жена која је постала чланица Бразилске књижевне академије. Пише приче, романе, песме, добитница је бројних признања, а Бразилска књижевна академија прошле године номиновала је за Нобелову награду за књижевност. Њен роман "Девојке из Сао Паула", недавно објављен код нас, спада у најважније бразилске романе 20. века.

Након Београда, Берлина, Париза и Сарајева, перформанс "48 сати будности" стигао је у Ријеку. Уз 48 сати непрекидног читања личних исповести избеглица, од антике до данас, перформанс прати документарна изложба фотографија "На путу" и видео рад "Солидарност".

Хрватски глумац Горан Богдан, поред регионалне, гради и успешну међународну каријеру. Играо је у трећој сезони чувене ТВ серије "Фарго", у британској криминалистичкој серији "Последњи пантери", а гледаћемо га ускоро и у серији "Сенке над Балканом" Драгана Бјелогрлића. На 64. Пулском филском фестивалу разговарали смо са њим о овим, али и улогама у хрватским филмовима којима се представио публици у Арени.

У Њујорку је изложба посвећена аутору серије "Мапет шоу" Џиму Хенсону изузетно посећена, што је потврда да његови јунаци широм света имају своје поклонике како међу млађом, тако и међу старијом популацијом.

Гост Културног дневника је Дејан Атанацковић, професор уметности и мултимедије у Фиренци, поводом недавно објављеног романа "Лузитанија".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Реализација: Марија Средојевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]