Културни дневник

Преминуо је Раша Попов, свезналица, аутентични мудрац и Орфеј нашег доба.

Поводом изложбе Грејсона Перија у Музеју савремене уметности у Новом Саду, гост Београда је глобални директор за област уметности Грејам Шефилд из лондонске канцеларије British Council-а. Изложбом експоната музеја Бенаки у Етнографском музеју отворени су Грчки дани у Београду. Интерпретаторка духовне музике Дивна Љубојевић и њен вокални ансамбл Мелоди одржали су концерт у Сава центру у Београду. Завод за проучавање културног развитка обележио је пола века постојања. Дани савременог данског филма отворени су у Дворани Културног центра Београда под слоганом Гозба. Повод је 100 година дипломатских односа између Данске и Србије. У оквиру Београдског месеца фотографије у Галерији РТС отворена је изложба Чекање ауторке Александре Лековић. Гост Београда је Ото Хорват, који је у Културном центру промовисао нову збирку прича Као Целанови љубавници. Културни дневник вам представља родоначелника новог покрета московнске дизајнерске сцене - Гошу Рубчинског. На овогодишњем Resonate фестивалу, који се отвара 21. априла у Југословенској Кинотеци, интердисциплинарни уметник Богомир Дорингер представиће свој пројекат I Dance Alone. Тим поводом, Богомир Дорингер је гост Културног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Андријана Арсенијевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]