Културни дневник

Још једна значајна институција на културној мапи Београда налази се у незавидној ситуацији. Графички колектив због реституције мора да напусти галеријски простор у којем се налази од 1949. године, без решења о новом простору.

Илустровани принтови и аутентичне књиге из епохе део су изложбе "Старо српско издаваштво" која је у Галерији РТС-а отворена до 31. марта. Белгијски саксофониста Дитер Лимбург, солиста Бриселског џез оркестра наступио је са Биг бендом РТС-а у Дому омладине Београда. Крушевачко позориште гостовало је у Београдском драмском позоришту са представом "Тамо далеко, на Острву спаса" Јелене Попадић Симић у режији Владимира Попадића. У Галерији Боргезе изложена су Каравађова дела са тематиком мртве природе. Изложба "Почетак мртве природе у Италији. Каравађо и маестро од Хартфорда" разоткрива слојевиту симболику и алегорију жанра.

Монографија о Драгану Николићу, "Господин мангуп" биће промовисана 9. марта у Атељеу 212. Књига је омаж "највећем шармеру и највољенијем глумцу" уз чије су улоге одрастале генерације. Драгана Гаге Николића сећале су се цењене личности наше културне сцене - филмски критичар Милан Влајчић, позоришни критичар Александар Саша Милосављевић, драматург Предраг Перишић, писац и академик Душан Ковачевић, редитељи Дејан Мијач, Слободан Шијан, и многи други. Тим поводом, гошћа Културног дневника је Радмила Станковић, уредница монографије.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму,  после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Монтажер: Андријана Арсенијевић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]