Културни дневник

У Књажевско-српском театру у Крагујевцу почиње 11. "Јоаким Интерфест". У такмичарском програму овог међународног позоришног фестивала биће изведено осам представа.

У Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор отворена је "Ликовна јесен", манифестација основана са идејом да се сликарство заштити и сачува његов дигнитет.

Културни дневник најављује премијеру којом почиње нова сезона у Звездара театру. Реч је о комаду "Пасивно пушење" Небојше Ромчевића у режији Егона Савина.

"Београд Светлости" од вечерас је у Културном центру Град. Овај програм доводи уметнике и научнике који истражују светлост, а публика ће моћи да види изложбу посвећену светлости која нас окружује али и оној коју не видимо.

Најављујемо нови пројекат РТС-а, хумористичку серију "Сумњива лица". Овај модеран ситком је заснован на најпознатијим комадима Бранислава Нушића. Реч критике припада Сањи Милић. У њеном фокусу је књига прича Захара Прилепина "Седам живота".

Прилепин ће бити гост, учесник програма "Писци у фокусу" 61. Међународног београдског сајма књига. Гост Културног дневника је редитељка Татјана Мандић Ригонат поводом премијере Чеховљевог "Иванова" 12. октобра на великој сцени Народног позоришта у Београду.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Снежана Стаменковић Јојић

Реализатор: Маја Мандић

Монтажер: Андријана Арсенијевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]