Сумњива лица

Епизода 4: Живота, Веља и Благоје праве план око промовисања Милорада за редовног професора Београдског универзитета. Да би то остварили, Веља, Милорадов друг, мора да припреми рад који ће Милорад презентовати пред значајним људима...

Играју: Никола Ракочевић, Борис Исаковић, Јасна Ђуричић, Срђан Милетић, Андрија Кузмановић, Јелена Тркуља, Милош Ђорђевић,Тамара Крцуновић, Миљана Гавриловић, Бранка Катић, Милош Биковић, Томо Курузовић, Марко Гверо, Божидар Стошић, Владан Дујовић, Никола Вујовић, Милош Влалукин, Милош Ђуровић Вања Ејдус, Милена Предић, Предраг Бјелац, Оливера Викторовић, Зинаида Дедакин, Стела Ћетковић, Анка Гаћеша и други.

Директор фотографије: Михајло Савић
Сценариста: Петар Михајловић
Режија: Душан Милић
Уредник серије: Милош М. Радовић
Продуцент РТС, извршна продукција ФИЛМдеЛУКС

Редитељ и сценариста Душан Милић креатор је 44 получасовне епизоде, серије Сумњива лица, инспирисане Нушићевим комедијама ДР, Мистер долар, Сумњиво лице, Народни посланик и Власт.

Главни јунак серије је млади "доктор философије" Милорад Цвијовић, кога игра Никола Ракочевић, и његови амбициозни родитељи, отац Живота (Борис Исаковић) и мајка Љиљана (Јасна Ђуричић). Они на сваки начин желе да програмирају будућност свога сина, иако се он томе жестоко противи. Жеља родитеља да њихов лењи, незаинтересовани и размажени син, склон лаким и брзим задовољствима, постане неко и нешто, моћна "зверка" у савременој Србији, је сиже који је већим делом преузет из Нушићеве комедије ДР а послужио је креаторима серије да овог јунака провуку и кроз остале Нушићеве комедије, користећи их као инспирацију или као мотивационо језгро радње.

Тако ћемо у следећа два и по месеца пратити успон овог младог "јунака", на друштвеној лествици моћи, да бисмо на крају били изненађени докле ће догурати "батргајући се и бежећи" од туторства брижних родитеља.

Првих 12 епизода серије под насловом Докторово рођење, заснивају се на слободној интерпретацији Нушићеве комедије ДР.

На серији Сумњива лица заједно са Душаном Милићем, радили су и сценаристи Петар Михаиловић, Слободан Обрадовић и Бобан Јевтић. Душан Милић је режирао првих 12 епизода по комедији ДР, док су остале епизоде по Нушићевим комедијама Мистер долар, Сумњиво лице, Народни посланик и Власт режирали редитељи Милан Коњевић, Дарко Лунгулов као и двојица талентованих дебитаната, редитељи Горан Станковић и Владимир Тагић. Серија је окупила више од 150 врсних глумаца свих генарација.

број коментара 0 Пошаљи коментар