Културни дневник

Гошћа Кутурног дневника је драмска списатељица Тања Шљивар чија је драма "Ми смо они на које су нас родитељи упозоравали" у режији Мирјане Карановић изведена у главном програму Стеријиног позорја.

Отворен је "Босифест",  међународни филмски фестивал особа са инвалидитетом, једини те врсте у југоисточној Европи, који се ове године по седми пут одржава у Србији.

Монографија "Милетић - романтични свет слике" представљена је у Галерији РТС-а. Овом монографијом осетљава се сликарски опус Милана Милетића, избором 149 радова насталих у период од 1974. године до данас.

Једна од најбољих светских гитаристкиња данашњице, Ана Поповић, која живи у Америци, наступила је пред београдском публиком у простору Хангар, у Луци Београд.

Филм "Алиса иза огледала" поново уједињује екипу из великог хита који је постао феномен 2010, у којој су Џони Деп и Ен Хатавеј. Тим Бартон је овога пута продуцент док режију потписује Џејмс Бобин. Филм је од недавно у нашим биоскопима.

Нова премијера бечког Бург театра пре летње паузе је комедија Карла Голдонија "Слуга два господара". Настао на врхунцу популарности Комедије дел арте, пре двеста педесет година, овај текст се и данас игра са обиљем грубог хумора и питањем да ли се може седети на две столице?

Уредник: Оливера Милошевић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]