Упитник

Председнички избори: кампања пре кампање

Који су разлози за учестале и преурањене најаве кандидатуре за председничке изборе који би требало да буду одржани идуће године? Ко су најављени кандидати, какви су њихови мотиви и шансе да буду на челу Србије? Због чега је за актуелног председника Томислава Николића важно да га подржи премијер Александар Вучић и хоће ли се то догодити?

Од чега зависи најављена кандидатура лидера СПС Ивице Дачића? Зашто се први пут у својој политичкој каријери кандидује председник СДП Расим Љајић? Да ли би Шешељева кандидатура утицала на даљи успон СРС? Који се кандидати реално још могу очекивати?

Зашто су важни председнички избори, будући да су овлашћења председника углавном протоколарна? Може ли се преурањена кампања посматрати у контексту протеклих парламентарних избора? Да ли су реални предлози да се промени начин избора председника Републике?

То су само нека од питања о којима ће говорити гости Упитника: политички аналитичари Бранко Радун и Слободан Антонић, главни и одговорни уредник Недељника Вељко Лалић и колумниста Бојан Ђурић.

Аутор и уредник: Оливера Јовићевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]