Културни дневник

Уметничко преиспитивање граница, тема је Културног дневника петком.

Наташа Теофиловић, светска звезда дигиталне уметности, својим радовима брише танку границу између виртуелног и стварног света. Изложба у Музеју савремене уметности Војводине представиће њену уметничку стратегију.

О преиспитивању и промишљању архитектуре као уметности која је окренута човеку али и делатности која на различитим нивоима обликује живот, говоре гошће Културног дневника петком, архитекта и један од оснивача Београдске интернационалне недеље архитектуре Ружица Сарић и Ана Кунтарич из Музеја архитектуре и дизајна у Љубљани.

Реч критике доноси одговор на питање: Зашто је недавно гостовање загребачког позоришта Керемпух у Атељеу 212 деловало као свечаност комедије наших крајева? У галерији Озон, једно другачије схватање уметности. Изложба под називом ''Гажење'' је специфичан креативни процес уличних уметника.

У емисији и о књизи амбасадора Душка Лопандића "Време сјаја, време таме. Дипломате у вртлогу историје од 13. века до 1941. године" и предстојећем концерту посвећеном Влади Дивљану који ће ове суботе бити приређен у загребачкој Творници културе.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Снежана Стаменковић Јојић

Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]