Око интервју: Александар Вучић

О мигрантима, посетама Вашингтону и Москви, изборима и подгрејаним аферама.

Мигрантска криза дошла је до врхунца; већина избеглица има један циљ а то је Немачка. Међутим, одређен број прогнаних мораће да прихвате и друге земље Европске уније а шта је са Србијом? Хоће ли, иако није члан Европске уније и Србија упасти у програм избегличких квота; да ли ће се и у Србији градити центри за мигранте. Да ли му је Ангела Меркел рекла шта се од Србије очекује по том питању? О О чему је још разговарао са немачком канцеларком?

Да ли је случајно што ће посете Вашингтону и Москви да уследе у веома кратком року; да ли нека од тих посета може да промени позицију Србију и да ли је једини избор који ће Србија направити заправо: Немачка? Може ли Србија да постане кључни немачки савезник на Балкану?

Колико смо далеко од општих избора на зиму; због чега само 18 месеци после одржаних избора поново размишља о њима? Коме одговара подгревање афере: Дачић - Банана? Има ли та афера икакве везе са евнтуалним изборима на зиму?

Разговор води: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]