ТВ лица: Вера Белогрлић

У знак сећања на Веру Белогрлић емитујемо емисију ТВ лица... као сав нормалан свет у којој је гостовала.

Легенда Телевизије Београд, редитељка популарних дечјих серија и коаутор серије "На слово, на слово" говорила је о времену када је почињао ТВ програм, када су сви били као једна породица и како су настајали кадрови серије која је била авангардна за то време.

У овом присећању биће приче о животињама које су прошле кроз студио, о гусану Гаврилу њеном љубимцу и екипи која се сурово шалила да је завршио на подварку, о Лоли Новаковић која је доносила термофор да греје пилиће за време снимања, о пријатељству са Душком Радовићем, а све испричано у дому редитељке, у коме време као да је стало. За великим трпезаријским столом на коме су ноћу писали Радовић и она, да би наредног дана снимали, било је речи о деци данас, о ТВ садржајима, о томе како она као прабака види агресивне цртане филмове, ријалти шоу програме и ТВ понуду у целини.

На њој својствен начин, нежним гласом и уз осмех, говоила је Вера Белогрлић о лепоти живота и томе како је упркос годинама задржала дечју ведрину и поверење у свет око себе.

Аутор Тања Петернек Алексић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 17. јун 2015, 10:36) - anonymous [нерегистровани]

predivno


Divna zena, hvala vam za ovu emisiju. Ali ova njena zahvalnost Tanji na kraju me rasplakala i dirnula tako je topla i iskrena.

(понедељак, 15. јун 2015, 13:34) - anonymous [нерегистровани]

divna Vera

Tako posebna, divna, vecita devojcica sa verom u ljude i zivot.
Hvala sto ste zabelezili deo njenog dana koji ce ostati trajna uspomena na jednog od pionira
TV Beograd.Neka joj je vecna slava.

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]