Културни дневник

Пројекцијом филма Бертрана Бонелоа "Сен Лоран" у Центру Сава, вечерас почиње 43. ФЕСТ.

У Галалерији РТС-а, синоћ је отворена изложба Антона Хутера. Овај изузетно свестрани уметник,  зналачки је владао различитим техникама, бавио се примењеном графиком И називан је "правим сликарским чаробњаком".

У Великој Сали Студентског културног центра, вечерас је премијера Мозартове опера "La Clemenza di Tito", у режији Монтена Роесена из Данске, уз учешће наших оперских певача, и у продукцији Опероса Студија.

У Музеју у Јерусалиму, први пут су представљени записи на глиненим плочама из 5. и 6. века пре наше ере, изузетно сведочанство о Вавилонском царству.

Гост Културног дневника је Никола Бачић, члан удружења Суб Медија из Суботице. Са своја четири пројекта, ово удружење добило је подршку Европског културног центра и Креативне Европе.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програм, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан, на Првом програму, у 12.30.

Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Мирјана Бјелогрлић Николов

Реализатор: Ненад Кркелић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]