Упитник

Има ли спаса од скупог швајцарског франка и решења за више од 20.000 дужника у Србији којима су рате за стамбене кредите, као и укупан дуг банкама, преко ноћи енормно увећани након што је швајцарска влада одлучила да вештачки не одржава курс своје валуте?

Да ли је хрватски или мађарски модел спашавања грађана задужених у швајцарцима, применљив код нас? Може ли евру да се деси исто што и швајцарском франку, а армији евро дужника у Србији исто што и грађанима који су кредите подигли у швајцарској валути?

То су само нека од питања о којима ће говорити гости Упитника: проф. др Дејан Шошкић, бивши гувернер НБС, Дејан Гавриловић, председник Удружења банкарских кредитора Ефектива и проф. др Хасам Ханић, декан Београдске банкарске академије.

Из Загреба ће се уживо укључити Зоран Бохачек, директор Хрватске удруге банака.

Аутор и уредник је Оливера Јовићевић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 28. јан 2015, 11:25) - Jovan [нерегистровани]

Ustav

Postaovani
Zamolio bih Vas, neko prica o ustavu i da mi objasni, odnosno da narodu objasni neke clanove iy ustava kao sto su clan  24 Pravoo na zivot, kakvo pravo ja imam na zivot ako mi banka aktiovira hipoteku i oduyme kucu, ne mojom krivicom, vec krivicom nekoga ko ne yna da vodi svoj posao, rastom franka. Clan 25 nepovredivost fiyickog i psihickog interesa, ovakvim ponasanjem i rastom franka ja sam izlozen i psihickom i fiyickom mucenju, jer moje zdravlje se narusava strahom da ne ostanem na ulici, sto znaci da mi je uskraceno prvo na zivot i pogazen ustavni clan 23,24, 25 i jos mnogo Ustavnih clanova ove drzave. Pa iz tog razloga vas molim da neko ovom narodu protumaci ustv. I da nam kaze da li mi imamo pravo na zivot i dostojansto koje nam je naruseno smanjenjem plata i penzija a neko ima platu cak i preko 100000 dinara, pa se i javno hvali na teeleviziji. Ovakv je moje dostojansto je naruseno koje mi je zagarantovano ustavom ove drzave i pavo na zivot..

   
 


(среда, 28. јан 2015, 01:01) - Milos [нерегистровани]

Odlicno

Svaka cast Olivera , trudili ste se maksimalno da izvučete iz gostiju sa levog krila ono što znaju a nece da kazu.

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]