Културни дневник

Под мотом "Прохујало са нитратом" шеснаести пут за редом Југословенска кинотека организује Фестивал нитратног филма.

Укус Ђердапа Јелене Бујдић Кречковић и Дејана Загорца, књига је која промовише гастрономску културу Ђердапа, који обележава четири деценије од проглашења за национални парк. Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора заједно су номиновали стећке за упис у листу Светске културне баштине UNESCO. На Петроварадинској тврђави, одржан је једнодневни музички догађај Rok i Exit, на коме је наступио и рок бенд Qeens of the Stone Age из Калифорније. У Лондону је отворена Летња изложба Краљевске академије, која пуних 250 година даје верну слику света уметности. Гост Културног дневника је графички уметник Мило Грозданић, овогодишњи лауреат Награде Мића Поповић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Укус Ђердапа Јелене Бујдић Кречковић и Дејана Загорца, књига је која промовише гастрономску културу Ђердапа, који обележава четири деценије од проглашења за национални парк. Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора заједно су номиновали стећке за упис у листу Светске културне баштине UNESCO. На Петроварадинској тврђави, одржан је једнодневни музички догађај Rok i Exit, на коме је наступио и рок бенд Qeens of the Stone Age из Калифорније. У Лондону је отворена Летња изложба Краљевске академије, која пуних 250 година даје верну слику света уметности. Гост Културног дневника је графички уметник Мило Грозданић, овогодишњи лауреат Награде Мића Поповић.

Креативни директор: Борис Миљковић

Уредници: Светлана Илић и Селина Ловрен Аксентић

Реализатор: Владимир Ђурђић

број коментара 0 Пошаљи коментар