Сведок: Драган Ђилас

Гост емисије "Сведок" је председник Демократске странке и градоначелник Београда Драган Ђилас

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Сведок 

Јесу ли демократе постале споредни играч на српској политичкој сцени, бави ли се странка козметиком или катарзом, води ли Ђилас реваншистичку политику, цепају ли Душан Петровић и Вук Јеремић свој део Демократске странке, ко је све пуцао Борису Тадићу у леђа, а ко се све у српској политици "удвара" Александру Вучићу.

Разговор води Ненад Љ. Стефановић. 

број коментара 9 Пошаљи коментар
(четвртак, 24. јан 2013, 15:45) - anonymous [нерегистровани]

Realna prica

Verujem Đilasu. Verujem zato što je mnogo uradio za Beograd i Beograđane. Mislim da je sve što je rekao na mestu. Naravno, da bi se to realizovalo treba da bude na vlasti, a to je neizvesno kada će biti, iako će se desiti u dogledno vreme. Mišljenja sam da je realna i ostvariva priča.
Verujem mu i zato što je ušao u politiku kao bogat čovek a nije se od nje obogatio...i zato što ne priča praznu priču i ništa suvišno. Vreme će pokazati da li ja grešim ili g-din Đilas priča u prazno kao i većina političara.

(четвртак, 24. јан 2013, 08:33) - anonymous [нерегистровани]

Sa strane

Isuvise egoistican i egocentrican nastup, ja, pa ja. Poznajem desetine devojaka koje iako potpuno apoliticne su redovno izlazile na izbore i glasale za DS samo zbog Borisa Tadica.

(четвртак, 24. јан 2013, 04:12) - Sandokan [нерегистровани]

Djilas

Gospodine Djilas,ja jesam pravi Beogradjanin,ali stvarno ne zelim da mi vi budete gradonacelnik.
Izvinite,nista licno.
Mislim da vi niste za politiku.Slaba vam je prica,vise kao demagogija.

(среда, 23. јан 2013, 21:30) - anonymous [нерегистровани]

Počela je predizborna

Do sada se intervju pokazao kao predizborna kampanja!

(среда, 23. јан 2013, 21:19) - anonymous [нерегистровани]

Besplatno

udzbenici za decu (u Beogradu)
pomoc trudnicama i porodiljama (u Beogradu)
dali je Srbija Beograd ili je malo vise od toga? Ko je dao besplatne udzbenike deci u drugim siromasnijim mestima?
Gospodine Djilas odgovorite na pitanje kolika je vasa Srbija? Dali je to samo vas Beograd?

(среда, 23. јан 2013, 19:05) - anonymous [нерегистровани]

Most na Adi

Pre pocetka gradnje Mosta na Adi dugo je trajala polemika u medijima gde su meritorni strucnjaci i sa zvanjima doktora nauka arhitektonske i gradjevinske struke bili protiv ovog resenja ocenjujuci ga kao enormno skupo.Gradonacelnik nije uvazavao stavove ni pojedinaca ni institucija tvrdeci da je to novi simbol Beograda i uz to svetsko tehnolosko dostignuce.Da li je danas gospodin Djilas spreman da prizna da je bilo primerenije graditi most istih saobracajnih karakterijtika,a tri puta jevtiniji a takvih resenja je bilo na konkursu za ovaj most?

(среда, 23. јан 2013, 15:42) - anonymous [нерегистровани]

bravo za komentar

Greška u kucanju, finansira se novcem poreskih obveznika Beograda a ne Srbije.

(среда, 23. јан 2013, 14:15) - anonymous [нерегистровани]

Bravo za komentar

Bravo za komentar. Nezaposleni za prevoz sa personalizovanom kartom za I zonu plaćaju 13200 dinara (1100 puta 12) što tačno dođe da plaćaju prevoz 33 puta skuplje od penzionera koji primaju penzije tj imaju stalne prihode za razliku od nezaposlenih od kojih neki ne dobijaju novčanu nadoknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje a ni socijalnu pomoć centara za socijalnu rad. O trinaestoj penziji koju daje grad da i ne govorima. Pa mnogi Beograđani rade kod privatnika za plate do 20000 dinara po 6 dana u nedelji po 7,8 i više sati. Uz to treba postaviti pitanje da li se planira privatizacija gradske televizije koja se finasira novcem grada tj poreskih obveznika Srbije. Mislim da bi grad mogao da proda tu televiziju u vreme velike ekonomske krize i da taj novac preusmeri za infrastrukutrne projekte u gradu nove bolnice,škole.... Imamo veoma gledanu Beogradsku hroniku na RTS pa nam ne treba i gradska televizija 

(среда, 23. јан 2013, 13:36) - Nezaposleni Beogradjanin [нерегистровани]

Ne vidim neku veliku pomoc koju grad daje nezaposlenima

Da li mozete postaviti pitanje Draganu Djilasu kao gradonacelniku. Ako se grad hvali odgovornom socijalnom poltikom , zar onda nije logicnije da se nezaposleni bez prihoda sa personalizovanom bus plus kartom voze besplatno (kao osnovci) ili za 400 dinara kao sto se voze penzioneri preko 65 godina starosti koji u vecin slucajeva imaju penzije (koji procenat njih nema penziju). Ovako nezaposleni placaju prevoz cak 33 i vise puta na godisnjem nivou prevoz 1100 dinara mesecno za I zonu.
Drugo zar nije logicnije da nezaposleni bez prihoda , dobiju dok ne nadju posao 20000 dinara u 4 rata, umesto sto je dobijaju penzioneri sa manjim penzijama do 20000 dinara tj takozvana famozna 13 ta penzija , koja se deli vec godinama u Beogradu.
Zastno nezaposleni preko 30 godian starosit ne mogu dobiti besplaten kurseve koje organizuje grad za nezaposlene (jer se svi kursevi za nezaposlene ogranizuju preko kanceralij za mlade), kao sto ih mogu dobiti penzioneri.
Sto se tice socijalnih preduzeca ciji rad podrzava malo i grad, zasto u takva preduzeca ne mogu da se prijave svi nezaposleni, nego samo nezaposleni iz odredjenih grupa. Zar svi nemamo po Ustavu jednaka prava na rad i zaposljavanje a i svim nezaposlenimaa je jednakao tesko, a mnogi od njih npr nemaju pravo ni na socijalnu pomoc, 1 obrok u narodnoj kuhinji niti verovatno i pravo na socijlanu kartu za struju, jer imaju npr visak kvadrata koje je propisalo socijalno za dobijanje pomoci (npr imate malu sobu viska ). Od izdavanja sobe viska se ne moze ziveti ceo mesec danam, zbog sve vecih racuan za infostan, struju...