Око: Епископ бачки Иринеј Буловић

Какав ће бити утицај новог састава Светог Синода на СПЦ и какав је однос Цркве према неким актуелним појавама.

У јавности се већ извесно време спекулише о односима и поделама у Српској Православној Цркви, као и о томе ко ће бити њен будући поглавар.

Такође, последњих дана актуелизовано је питање активности неких свештених лица, а нарочито се помињало неформално лечилиште за оболеле од болести зависности у Црној Реци.

Колико су те приче у складу са оним што се стварно дешава унутар СПЦ, шта се све и унутар саме Цркве критикује, а шта је вредно хвале и како се ова институција понаша у време светске економске кризе разговарамо са чланом Синода, Епископом бачким Иринејом Буловићем.

Емисију води Зоран Станојевић

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 10. јан 2010, 13:58) - Milena [нерегистровани]

...

Moj omiljeni vladika,Irinej Bulovic.Izuzetno ga cenim i postujem i smatram da nije lepo to sto novinari pisu svasta o njemu a nista od toga nije istina,sto je i sam vladika potvrdio.Veliki pozdrav od Milene.

(четвртак, 19. нов 2009, 22:17) - Бране [нерегистровани]

.

Речи овог човека, треба свако да саслуша. Подсећају на речи блаженопочившег патријарха Павла. У њему видимо будућег поглавара СПЦ. Нека Бог поживи нашег владику, Иринеја!

(петак, 05. јун 2009, 01:48) - anonymous [нерегистровани]

Pitanje

Da sam zna do ce da vam gost emisije biti neko ko ja jako visoko kotiran u SPC na vreme bih postavio samo jedno pitanje i verujem da bi bilo jako interesantno i vama i vasem gostu a i javsnosti.Naime mene samo interesuje jedna stvar kao clan SPC koji placam clanarinu dali sam obavezan da dodatno placam neki od crkvenih obreda za koje postoje cenovnici ali oni nezvanicni i dali sluzbeno lice koje ja na toj parohiji obavezno da mi izadje u susret u koliko imam potrebu za nekim obredom (sahrana)jednostavno znajuci moju financisku situaciju nedodje na taj isti obred uz obrazlozenje da ima obred na drugom mestu i ne obezbedi nikoga drugog iz neke druge parohije da izvrsi taj obred?Samo me interesuje odgovor crkvenog sluzbenika sobzirom da mi niko nije odgovorio na moje pitanje postavljeno na sajtu SPC.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]