Културни дневник

У понедељак 12. октобра у Културном дневнику гледаћете:

У току је снимање нове игране серије "Комшије" која ће бити на Првом програму РТС-а од 25. октобра, недељом после другог Дневника.

Београдском премијером плесне представе "Птице", коју је по Аристофановој комедији поставио кореограф Едвард Клуг, почела је нова сезона у Битеф театру.

Концертом у Миксер хаусу на којем су наступили наши реномирани уметници, најављен је предстојећи, трећи , фестивал класичне музике Бунт.

Четврти Фестивал Паралел, одржан током протекле недеље у Београду, био је добар субкултурни микс музике, филма, изложби, трибина, стрип програма.

Љубавна поема Мостарске кише Пере Зупца објављена је пре пола века. За рођендан је објављено специјално издање, са преводима на 14 језика.

Током пет деценија дуге каријере, Маноло Бланик дизајнирао је више од 30 хиљада ципела. Недавно је објављена монографија Пролазни гестови и опсесије, књига посвећена овом великану модне индустрије.

У Београду је одржан Трансевропа фестивал, фестивал културе, уметности и политике. Гост Културног дневника Андреј Берета историчар уметности, кустос, један од учесника фестивала, који говори о добрим примерима кустоске праксе, код нас и у региону.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализација: Ненад Кркелић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]